Per Kalėdų ar Velykų šventes patiekalus ant mūsų šventinio stalo diktuoja tradicija – žuvis, vištiena, silkė, salotos, kūčiukai, Velykiniai pyragai ir taip toliau. Tačiau gyvenimas nestovi vietoje ir mūsų kasdienybę karts nuo karto ištinka džiugios staigmenos, sulaukiame garbių jubiliejų, sugrįžta ilgus metus nematyti draugai ar giminės, aplankome seniai matytus tėvus. Kiek progų, rodos, tiek galvosūkių, kuo šįkart nustebinti artimuosius ir ką patiekti ant šventinės vakarienės stalo? Gerai paieškojus galima pasisemti iš daugybės puikių ir originalių idėjų, kokius patiekalus gaminti svarbiausioms metų šventėms, štai kelios jų:
Motinos diena. Po Kalėdų ši šventė yra bene šilčiausia ir jaukiausia. Norėdami pradžiuginti savo mylimąsias mamas kartais turime gerokai palaužyti galvą kol nusprendžiame, ką gaminti šventinei vakarienei. Kadangi šventė vyksta pavasarį, galima mamas pavaišinti gaiviu daržovių kišu su taure vyno ar azijietiškomis jūros gėrybių salotomis, o desertui pasiūlyti šokoladinių keksiukų arba medaus tortu su lazdyno riešutais.
Romantiška vakarienė dviems, draugystės metinės. Pati intymiausia vakarienė – kai du žmonės žvakių šviesoje kelia taurę už draugystę ir meilę. Sakoma, kad jūros gėrybės – puikus afrodiziakas, be to, tai gan lengvas maistas, tad puikiai tiks romantiškam ir daug žadančiam vakarui. Puikiai tiks krevetės su pankoliais ispaniškai, jūros ešerys su karamelizuotais pankoliais ar tradiciškai paruoštos šviežios austrės.
Naujųjų metų išvakarės. Nesvarbu, ar šiemet rengiate klasišką Naujųjų metų vakarėlį, ar laisvos formos pasisėdėjimą su draugais, vakarui puikiai tiks visi užkandžių pavidalo patiekalal: sušiai, kesadilijos, meksikietiški tako, kišas, jautienos lazanija, daržovių ir sūrio vėrinukai, traškios krevetės tešloje ir panašiai.
Tėvo diena. Jeigu Motinos diena – svarbiausia pavasario šventė, tai Tėvo diena – vasaros. O svarbiausias vasaros palydovas – lauko kepsninė. Neprivalote pasodinti savo tėčio ant pjedestalo ir nešioti jam puikiausius patiekalus. Atvirkščiai – atsikimškite po buteliuką gero alaus, stokite už kepsninės ir prikepkite šeimai mėsainių su mėlynuoju sūriu, sultingų didkepsnių su daržovių garnyru, ar jautienos šonkaulių.